Malinové nanuky jsem tento týden dělala pro velký úspěch dvakrát. Ty první zmizely pár minut po vyfocení. Naštěstí nám rostou krásné rudé maliny na zahradě a letos jsem měla největší úrodu za posledních pět let, přesněji řečeno - letos jsem měla poprvé úrodu, která se nedala spočítat na prstech jedné ruky. Měla bych z toho radost, kdyby to byl výsledek mého zahradnického umu. Smutnou pravdou ale je, že letos jsem se na maliny vybodla, neprostříhala je, ani jednou jedinkrát jsem je nezalila, nepohnojila, nic. A ony, jako kdyby si oddechly od mé každoroční péče, vyrazily jako šílené do šířky a do výšky a obsypaly se plody. Možná na rčení "Nejblbější sedlák má největší brambory" něco bude.
Malinko jsem zariskovala a místo abych kyselost malin vyrovnávala sladkostí další ingredience, zvolila jsem kysanou smetanu a menší množství cukru. Vznikly příjemně nakyslé nanuky s výrazně malinovou chutí, jemnou konzistencí a krásně růžovou barvou.
RECEPT
Na 4 - 6 nanuků o obsahu cca 50 ml budete potřebovat :
- 1 šálek (250 ml) malin
- 2 lžíce cukru (zarovnané)
- 3 lžíce zakysané smetany (vrchovaté)
- 1 ks vanilkového cukru
POSTUP
1. Maliny zasypejte cukrem, promíchejte a nechte asi půl hodiny stát. Pak maliny rozmixujte a pokud nechcete mít v nanucích zrníčka, přeceďte přes jemné síto.
2. K rozmixovaným malinám přidejte zakysanou smetanu, vanilkový cukr a metličkou míchejte dokud se cukr nerozpustí. Ochutnejte a případně směs doslaďte, ale tentokrát by směs v tekutém stavu měla zůstat mírně nakyslá.
3. Nalijte směs do formiček a mrazte alespoň 6 hodin.
Já jsem domácí nanuky také dělala, ale dětem moc nechutnaly. Nevím, jestli jsem měla špatný recept, nebo jestli jsou jen moc rozmlsaný, každopádně když jsme jim koupili výrobník na ledovou tříšť z Cesk , tak to byly nadšený :-D .
OdpovědětVymazattak to je velmi (DIVNÉ)
Vymazatmy jsme nejdřív udělaly podle sebe a až potom jsme se koukali jak to je na gogle
OdpovědětVymazatZAJÍMAVÉ
Vymazat