pondělí 26. června 2017

OVOCNÉ JOGURTOVÉ TŘÍBAREVNÉ NANUKY

   
   Ovocné jogurtové tříbarevné nanuky jsou jen doplňkem nebo rozšířením mého předchozího receptu, který najdete níže. Opět si nejdříve pomocí vody a lžíce odměříte a rozpočítáte objem vašich formiček tak, aby všechny tři vrstvy byly podobně vysoké. V mém případě to byly vždy dvě lžíce směsi a v poslední vrstvě ještě kávová lžička. I tady platí, že pokud chcete mít jednotlivé vrstvy oddělené, musíte mrazit každý nanuk třikrát - tedy naplnit první vrstvou, zmrazit, přidat další a znovu zmrazit a pak totéž ještě jednou. Nemáte-li čas nebo nervy na postupné mražení, můžete opatrně navrstvit směsi najednou, jen počítejte s tím, že se jejich okraje mírně prolnou. 

   RECEPT    
Na 6 ks nanuků o objemu cca 50 ml budete potřebovat :

  • kelímek jogurtu nejlépe řeckého typu
  • cca 200 ml ovoce rozmixovaného s 2-3 lžícemi moučkového cukru nebo odpovídajícím množstvím jiného sladidla (na nanuky na obrázku jsem použila cca 65 ml jahodového pyré, 65 ml rozmixovaných kanadských borůvek a stejné množství meruňkového pyré)
  • 1-2 lžíce moučkového cukru nebo medu
  • vanilkový extrakt (volitelně)
   POSTUP :

1. Dna formiček naplňte jogurtem smíchaným s cukrem a vanilkovým extraktem tak, aby směs zaplnila jednu třetinu objemu formiček. Nechte v mrazáku mrazit alespoň půl hodiny.

2. Oslazené rozmixované ovoce rozdělte do dvou misek, jednu uložte v lednici a do druhé přidejte 1-2 lžíce jogurtu. Ochutnejte a případně doslaďte. Vyndejte formičky z mrazáku, naplňte je do dvou třetin směsí jogurtu a ovocného pyré a vraťte do mrazáku. Mrazte dalších 30 minut.

3. Opět vyndejte formičky z mrazáku, přidejte poslední vrstvu, vložte dřívko a mrazte nejméně 6 hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat