neděle 20. srpna 2017

TROPICAL PARADISE NANUKY

   Dnešní recept vznikl tak nějak naruby. Když jsem přemýšlela o podkladu, na kterém jsem chtěla vyfotit minulé havajské Guri Guri nanuky, všimla jsem si u své nechvalně známé známé dvou barevných prkýnek ve tvaru surfboardu. Nemám tušení, k čemu mají prkýnka sloužit, kdyby byly přivezeny z dovolené jako suvenýr, tak bych to chápala, ale byly koupené v obchodě v Praze. No, může mi to být jedno, protože hlavní je, že prkýnko s nápisem Aloha Havaii se perfektně hodilo k mému receptu a tím druhým jsem se k receptu nechala inspirovat. 

   Kokosové mléko jako základ byla jasná volba nejen proto, že je na prkýnku namalovaný kokosový ořech. Kokosové mléko je perfektní nanuková ingredience - dodá jim krémovitost, měkkost a ještě navíc skvělou chuť. Komu se zdá plechovka kokosového mléka drahá, může si vyrobit své vlastní mléko z mletého kokosu například podle tohoto receptu. Jako ovocnou složku jsem zvolila kombinaci u nás snadno dostupného tropického ovoce - banán, mango, ananas. A vše doladila světlým třtinovým cukrem, který sice nanukům nedodá lehce karamelovou chuť jako ten tmavší, ale zato jim zachová jejich krásnou žlutou barvu. Nejlepší na tomhle receptu je, že všechny ingredience odměříte jednoduše plechovkou od kokosového mléka, naházíte najednou do mixéru, rozmixujete a máte hotovo. 

RECEPT

Na 6 - 8 nanuků o objemu cca 50 ml budete potřebovat :

  • plechovku kokosového mléka
  • stejnou plechovku naplněnou na kostky nakrájeného manga
  • stejnou plechovku naplněnou na kostky nakrájeného ananasu (může být i konzervovaný)
  • menší banán
  • 2-3 lžíce světlého třtinového cukru

POSTUP

1. Do mixéru nebo vyšší misky (pokud použijete tyčový mixér) vylijte kokosové mléko. Plechovku použijte jako odměrku a přidejte do mléka stejný díl manga a ananasu a na kolečka nakrájený banán. 
2. Přisypte cukr a vše důkladně rozmixujte. Ochutnejte a podle kyselosti použitého ovoce přidejte cukr. Směs by měla být sladší, protože mrazením se sladkost srazí. 
3. Naplňte směsí nanukové formičky a mrazte nejméně 6 hodin.




Žádné komentáře:

Okomentovat